Informatie Recreatieschaatsen

Schaatslessen voor volwassenen op noren zaterdag, maandag of woensdag

Wie wil er nou niet met minder inspanning sneller over het ijs glijden. Beter schaatsen leren dus. Gezond bewegen en tegelijkertijd de schaatstechniek verbeteren. Twee vliegen in een klap.

Bewegen is gezond en: Schaatsen is leuk en gezellig bij het district Sassenheim!

Schaatsen in tijden van Corona

Wij attenderen je op de coronaregels bij schaatshal Leiden. Je kunt ze HIER lezen.
De schaatslessen vinden plaats in de schaatshal in Leiden. Als gast op deze ijsbaan houden we ons aan de regels en voorschriften van de schaatshal. Voor en tijdens je verblijf is het belangrijk om kennis te nemen en rekening te houden met enkele belangrijke facilitaire zaken . Zorg dat je voordat je naar de schaatshal komt op de hoogte bent van de volgende voorschriften en regels.

Inschrijven niet meer mogelijk

Op dit moment is het niet meer mogelijk om aan te melden voor een van de schaatsuren van het District Sassenheim. Vanwege de aangescherpte coronamaatregelen mogen er nog maximaal 30 schaatsers op de ijsbaan aanwezig zijn.

Start en einde van het seizoen

Het schaatsseizoen in Leiden start weer in oktober. De lessen gaan door tot eind februari/begin maart (afhankelijk van de opening van schaatshal in Leiden).

De eerste lessen beginnen maandag 5 oktober, woensdag 7 oktober en zaterdag 10 oktober 2020.

De laatste lessen zijn maandag 1 maart 2021, woensdag 3 maart 2021 en zaterdag 6 maart 2021.

De lesuren van het District Sassenheim zijn op de volgende dagen:

Maandag21.30 uur – 22.30 uur
Woensdag21.15 uur – 22.15 uur
Zaterdag13.45 uur – 14.45 uur

Op de volgende dagen zijn er géén lessen:

Zaterdag 26 december 2020

Hoe leert u schaatsen (of schaatstechniek verbeteren)?

Met de schaatstrainingen (schaatsen op noren), gegeven door ervaren trainers,  van het district Sassenheim van de KNSB.

Voor wie zijn de schaatslessen?

Het maakt niet uit of je beginner bent of dat je al een aardig rondje kan schaatsen. Iedereen van 16 jaar en ouder die mee wil doen, wordt ingedeeld in een groep van zijn of haar schaatsniveau.

Wanneer zijn de schaatslessen?

Minimaal 20 lessen staan op het programma. De lessen worden aangeboden op maandag, woensdag of zaterdag – tijdens de uren bovenaan deze pagina.

Wat kost het?

€ 195,-  voor de lessen van een heel seizoen. Op het moment dat je meedoet betaal je de lessen tot aan het eind van het schaatsseizoen.

Vragen/opmerkingen:

Als u vragen of opmerkingen heeft, laat me dit dan even weten. Met uw reacties kunnen we het e.e.a. verbeteren. Voor vragen kunt u terecht bij Dennis van der Hoorn (e-mail recreatieschaatsen@districtsassenheimknsb.nl)